Tips voor ziekenhuistassen van KOKADine tot KOKADine - Deel 1

 

in een Facebook-bericht vroegen we je om je tips voor het inpakken van de ziekenhuistas met ons te delen. Vervolgens hebben we drie gelukkige KOKADines geselecteerd die deze blogpost met ons hebben geschreven. We wensen je veel leesplezier en alle goeds voor de bevalling!

Lisa P., moeder:

"Mijn toptip voor het inpakken van de ziekenhuistas: pak twee tassen in! Een voor de verloskamer, een voor de kraamafdeling. Zo heb je tijdens de hete fase al het belangrijke bij de hand en hoef je niet in de grote reistas te rommelen.

In de verloskamertas horen een comfortabele outfit en pantoffels die zijn aangepast aan de temperatuur. Je eigen kussen kan wonderen doen als je rust! Ik zweer bij lippenbalsems, van al dat ademen drogen mijn lippen snel uit. Daarover gesproken: gearomatiseerde dranken en goede snacks zijn echte redders als de bevalling lang duurt. Als muziek op andere manieren goed voor je is, word je blij als je aan Bluetooth-speakers denkt. En als je een degelijke camera bij je hebt, heb je geluk dat de eerste foto van de baby niet wazig is.

Al de rest gaat in de grote tas: verpleegvriendelijke kleding en zoogcompressen, een badjas die mooi genoeg is om met een gerust hart over de afdeling te schuifelen, slippers voor onder de douche, oplaadkabel voor de mobiel telefoon en een mooie "Going Home"-outfit voor de baby, liefst één op 50 en één op 56 - niet dat je dat aan je partner thuis overlaat die geen smaak heeft. Heel belangrijk: een notitieboekje of een notitie-app om alle informatie te onthouden die je krijgt: wanneer neem ik welke pil, waar haal ik het formulier voor de burgerlijke stand, over hoeveel dagen is het volgende onderzoek. .. Vertrouw niet alleen op je geheugen, het is heel goed mogelijk dat het in eerste instantie niet werkt. 

Maar de belangrijkste tip om mee te nemen: Serenity. Geen enkele geboorte verloopt volgens het plan dat je voor jezelf maakt. Dus laat ze openlijk naar je toe komen. Zoals we in het Rijnland zeggen: "et kütt wie et kütt - het komt zoals het komt"

 

 

Svenja F., mama:

 

Ik ben Svenja, 24 jaar oud, woon samen met mijn vriend en heb een zoontje van 3,5 jaar.
Hij leerde me ook wat te doen met kind nr. Er komen er 2 in de zak!

1. VEEL minder kleding... eerlijk gezegd, mesh-slipjes (wat zitten ze lekker!) Als je het in het ziekenhuis krijgt, krijg je alleen borstvoedingsbeha's die 1-2 maten groter zijn, losse shirts (die variëren van je partner
?) Als er foto's gemaakt moeten worden, neem dan een nette outfit mee en, indien gewenst, make-up.
Een kamerjas zou ook fijn zijn als er geen douche op de kamer is. Het is zo ongemakkelijk om door een gang te moeten lopen - in een extreem smalle douche te komen waar bukken bijna onmogelijk is
?? en geen geschikte kamerjas hebben ?.

- nog een trefwoord: droogshampoo! Vanwege de geboorteblessure mocht ik eerst niet douchen. Maar na de bevalling wordt het haar snel vezelig.
Of was je haar uit voorzorg thuis met roggeshampoo - ziet er daarna uit als droogshampoo - maak je geen zorgen, je kunt toch geen broodjes op je hoofd bakken
?

Wel verder in de tekst.
Neem je favoriete cd mee of een mp3-speler (heb je die tegenwoordig nog?) Ik denk dat dat een betere manier is om de vervelende, vervelende weeën of zoiets weg te dansen
?

MOET ook iemand vragen om je je favoriete eten te brengen!
(Ja, dat zou je niet moeten doen, maar..) er is geen betere man dan degene die je een broodje met uien brengt in plaats van bloemen die snel zullen verwelken!

Heb je een polaroidcamera? Gebruik deze! Ik hou van zulke 'oud uitziende' foto's - ze zijn zo nostalgisch!

En neem een draagdoek mee naar de KH :)
De eerste knuffelmomenten in de draagdoek waren geweldig - ik denk dat dat ons in het ziekenhuis zou hebben geholpen met borstvoeding
?.

Ik denk dat dat het is!
En dus ben ik uit-
Hartelijke groeten
Svenja en de huidige hardloper

 

 

 

Charlotte J., moeder en vroedvrouw:

 

lieve mama's,

Als verloskundige EN kersverse mama kan ik je vanuit twee perspectieven vertellen wat er nou echt in je geboortetas hoort. Belangrijk: begin op tijd met inpakken, je herschikt ze vaak genoeg! Zet een klein apart tasje neer om dingen in te stoppen die je bij de hand moet hebben (mannen worden regelmatig wanhopig als ze in volgepakte geboortetassen naar bepaalde spullen zoeken!). In dit kleine tasje stop je je kraampasje, portemonnee, verzekeringspasje, mobiele telefoon, eventueel inschrijvingspapieren van de kliniek en geboorteplan (schroom niet om je wensen en ideeën voor de bevalling op te schrijven zodat de verloskundigen op je kunnen reageren) beter). Ook neem je een goed gevulde mand proviand mee! De verloskundige in mij spreekt! Bevallen kan even duren... Vooral moeders die voor het eerst moeder worden, brengen vaak meerdere uren door in de verloskamer/geboortecentrum. Neem cola-, chocolade- en mueslirepen, dextrose, bananen, koekjes, pretzelsticks of deze fruitknijpers voor kinderen mee! Vooral 's nachts heeft de verloskamer vaak alleen beschuit en koffie en thee op voorraad.  Zelfs als je geen trek hebt terwijl je aan het bevallen bent, zal je man je dankbaar zijn! En soms doet een glaasje cola wonderen bij een trage bevalling!

Pak anders vooral praktische en comfortabele kleding in voor jou en je man! Mannen zweten toch in de warme verloskamer, 's nachts is een joggingbroek comfortabel en comfortabele schoenen zijn een pré! Je hoeft zelf niets speciaals te kopen voor de bevalling, maak jezelf niet extra fancy, op een gegeven moment maakt het je niet meer uit hoe je eruit ziet, dus het is het niet waard om een duur "geboorteshirt" te kopen. Zelf had ik het ontzettend warm tijdens de bevalling, het enige wat ik nog aan had was een voedingsbeha, die knelt niet en je kunt hem zelfs in bad laten zitten als dat nodig is. Je moet ook warme sokken en comfortabele kleding inpakken voor de weg naar huis. Een lippenbalsem is ook handig. Als je wilt, kun je je eigen muziek meenemen, maar daar heb ik helemaal niet over nagedacht. Voor je baby kun je de outfit voor de weg naar huis het beste direct in een kleine tas in de Maxicosi stoppen, dit beschermt ook papa tegen het wanhopige zoeken. Vier de keuze van babykleertjes, het zal het eerste zijn dat je baby draagt! Persoonlijk ben ik dol op kleding van wol en zijde voor de kleintjes, het is comfortabel om te dragen en helpt bij het reguleren van de temperatuur. Last but not least, een tip voor onderweg: neem een wegwerpkussentje mee voor op de stoel (vruchtzakjes barsten nogal eens open in de auto) en een ziekentasje. Ook dit draagt bij aan de ontspanning van papa!

Zoals altijd bij het inpakken: we nemen toch allemaal te veel mee! Maar dat is maar goed ook, je weet niet wat je kunt verwachten, wat goed is tijdens de bevalling, hoe lang je van huis bent. De meeste spullen heb je pas na de bevalling nodig. In de verloskamer zelf heb je niet veel nodig. Idealiter neem je iemand mee die je vertrouwt (man, moeder, vriendin...) en heb je een bekwame vroedvrouw aan je zijde die je al kent!

 

Geniet van de voorpret van het avontuur van de geboorte! Het is uniek...