Bindinstructies

Wat is de meest populaire inbindmethode met de Draagdoek?

De meest populaire bindmethode is de wrap-around kruisslinger. Een van de redenen hiervoor is dat het makkelijk te leren is en snel gebonden kan worden. Met de wrap-around kruisdrager is de mooie KOKADI motieven het best tot hun recht komen! Daarom gebruiken we hem altijd voor onze foto's. De wikkelkruisdrager is de knoopmethode voor iedereen! Links zie je onze gedetailleerde instructies.

Moeilijkheidsgraad: zeer gemakkelijk makkelijk gemiddeld zwaar

Hoe moeilijk is binden?

Wees niet bang! Binden, zoals veel dingen in het leven, moet je gewoon oefenen. De beste manier om dit te doen is door onze video's voor de spiegel te bekijken. Na verloop van tijd ontwikkel je een gevoel voor strak en symmetrisch binden. Uiteindelijk zul je een echte pro worden en dat zal niet lang duren! Je zult er echt van genieten om nieuwe manieren van binden uit te proberen.

Hoe lang duurt het om te leren binden?

Dat hangt van jezelf af! Als je ijverig bent en vaak oefent, leer je het in een mum van tijd!

Welke Draagdoeken zijn bijzonder gemakkelijk te knopen?

Voor beginners raden we aan een Draagdoek met een lager gramsgewicht. Dunnere stof is makkelijker aan te trekken en vergt minder inspanning. Bovendien is een stof met een lager gramsgewicht Draagdoek met een kleurverloop, zoals Marie in Wonderland. Door het kleurverloop kun je gemakkelijker onderscheid maken tussen de afzonderlijke lagen stof. Je kunt dan gemakkelijker zien of je je sjaal goed hebt gesorteerd of dat er een klein foutje is gemaakt.

Welk effect heeft de stof op het knopen?

Dunne stoffen staan erom bekend dat ze gemakkelijker aan te trekken zijn en minder kracht vereisen. Veel mensen vinden stevige stoffen comfortabeler voor hun zware kinderen. Ze vereisen iets meer inspanning om aan te trekken. Natuurlijk hebben al onze Draagdoeken geschikt voor veilig en comfortabel knopen!

Voor wie is binden bijzonder geschikt?

Over het algemeen raden we het knopen van draagdoeken aan voor meer ervaren draagouders of voor ouders die toegewijd willen leren. Over het algemeen kan iedereen leren knopen als je de tijd neemt om het comfortabel te maken en te leren voor jezelf en je baby. Oefening baart kunst!

Waar moet ik op letten bij het knopen van mijn draagdoek?

Over het algemeen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  • Zorg ervoor dat je kind altijd in de straddle-squat positie zit. Dit betekent dat de rug rond is en de knieën zich boven de navel bevinden.
  • Je kind moet altijd op hoofdkussenhoogte zitten. Dat wil zeggen, zo hoog dat je hem gemakkelijk een kus op het hoofd kunt geven.
  • De Draagdoek moet altijd stevig vastgebonden zijn. Leun na het knopen iets naar voren. Je kind zou nu niet meer los moeten kunnen komen van je lichaam.

Andere knoopmethoden voor je KOKADI Draagdoek:

De eenvoudige rugzak

Met deze knoopmethode kun je je baby op je rug dragen, net als met een draagzak. In het begin kun je het beste oefenen voor een spiegel of met iemand erbij. Je zult het zien: Het is eigenlijk heel gemakkelijk als je het eenmaal onder de knie hebt.

Moeilijkheidsgraad: Zeer gemakkelijk makkelijk gemiddeld zwaar

De dubbele hangmat

De dubbele hangmat is een andere manier om je kind op je rug te dragen. Ook hier moet je eerst oefenen voor een spiegel of in het bijzijn van iemand anders. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je het altijd alleen!

Moeilijkheidsgraad: Zeer gemakkelijk makkelijk gemiddeld zwaar

De kangoeroe

De kangoeroe is een bindmethode om je baby voor je buik te dragen, net als de wikkeldraagzak. Hier vorm je eerst een buidel - net als bij een kangoeroe. De stof wordt over de schouders gekanteld en dan uitgewaaierd voor de ideale gewichtsverdeling.

Moeilijkheidsgraad: Zeer gemakkelijk makkelijk medium zwaar

De heupband

Met deze knoopmethode kun je je eigen Draagdoek quasi een RingSling stropdas. Het superpraktische is dat de taillesling voorgeknoopt kan worden en dus niet elke keer opnieuw geknoopt hoeft te worden.

Moeilijkheidsgraad: Zeer gemakkelijk makkelijk gemiddeld zwaar

De RingSling

De KOKADI RingSling is een korte Draagdoekdat door twee ringen wordt gehaald en dan vastgedraaid. Het is perfect voor op reis, want het is supergemakkelijk en snel aan te trekken en past in vrijwel elke handtas!

Moeilijkheidsgraad: Zeer gemakkelijk makkelijk gemiddeld zwaar

Maak deel uit van wat waarschijnlijk de grootste babywearing community is!

Word nu lid van onze sociale mediakanalen en wissel ideeën uit met mama's en papa's uit heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hier vind je tips en trucs over het binden en dragen met KOKADI Draagdoeken en Draagzakken.

KOKADI Dragen in het ziekenhuis

Ons hartenproject: We hebben ons ten doel gesteld om de vele voordelen van het dragen in ziekenhuizen...

meer op Facebook...
Ergonomisch - zo noemen veel producten zichzelf

Maar wat is de ergonomie van een Draagzak? Hier hebben we een transparante KOKADI Babydrager voor demonstratie...

meer op Instagram...
Peer kijkt graag naar de zonsopgang

Op deze foto samen met zijn dochter en KOKADI op het strand.

meer op Instagram...
zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december
Niet genoeg artikelen beschikbaar. Alleen nog [max] over.