Onderhoudsinstructies

Aanbeveling: De KOKADI Wasmiddel

Voor de optimale verzorging van handgeweven stoffen en voor het ideale behoud van de kleuren hebben we 's werelds eerste wasmiddel speciaal voor handgeweven stoffen ontwikkeld. Draagzakken speciaal ontwikkeld wasmiddel. Het bijzonder milieuvriendelijke wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor een effectieve en tegelijkertijd zachte reiniging van de stoffen die in onze fabriek geweven zijn. Draagzakken gebruikt in onze jacquardstoffen.

Naar KOKADI Wasmiddel

Mag ik mijn Draagdoek of mijn Draagzak wassen?

Natuurlijk. Zorg alleen altijd voor de meest gevoelige vezels, zoals zijde. Gebruik ook een wasmiddel dat geen bleekmiddelen of witmakers bevat. Producten met viscose moeten ook worden gewassen met een enzymvrij wasmiddel.

Tussen haakjes: Wist je dat KOKADI al sinds de oprichting van het bedrijf alle producten voorgewassen zijn? Niet voor niets zijn onze KOKADI stretchers en Draagdoeken zo aaibaar en superzacht! Een investering die we je graag als gratis service aanbieden - zo bespaar je de vaak cruciale eerste wasbeurt. De vezels zwellen op, worden zacht, hechten zich en bieden zo optimale bescherming. Je kunt je nieuwe lievelingsproduct dus meteen na het uitpakken omdoen en de wereld van hart tot hart ontdekken met je kleine schat.

Moet mijn KOKADI in een waszak?

Nee, de producten kunnen gewoon in de wastrommel. Integendeel: als een Draagdoek in een kussensloop wordt gewassen, is er meer wrijving tussen de twee stoffen.

Hoe was ik mijn RingSling?

Bij RingSlings is het aan te raden om de ringen te beschermen met een sok. Zo krassen de aluminium ringen niet in de wastrommel en ontstaan er geen lelijke krassen.

Kan ik mijn KOKADI Kan ik mijn draagzak in de wasmachine wassen?

Vanwege het schuimmateriaal dat wordt gebruikt, raden we af om de draagzak in de wasmachine te wassen. Het schuim is speciaal geproduceerd voor onze producten: het neemt na gebruik zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Wassen op een te hoge temperatuur kan deze functie na verloop van tijd niet meer garanderen. We raden aan om met de hand te wassen met een fijnwasmiddel.

Waarom doet mijn KOKADI met bamboe niet meer na het wassen? Wat kan ik eraan doen?

Zodat je KOKADI met bamboe weer mooi glanst, raden we aan om matig warm te strijken. De bamboevezel zwelt op zoals elke andere vezel tijdens het wasproces. Strijken maakt het oppervlak glad en de zijdeachtige glans keert terug.

Kan mijn KOKADI met zijde in de droger?

Nee, net als bij kleding van zijde is de droger niet goed voor de vezel. Je kunt je zijden product het beste liggend laten drogen. Zorg ervoor dat het niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Mijn KOKADI heeft tekenen van slijtage. Hoe kom ik daar vanaf?

Als je KOKADI er niet meer zo nieuw uitziet na wilde avonturen met je baby, kun je pluisjes verwijderen met een scheermesje en de oorspronkelijke glans terugkrijgen door matig warm te strijken.

Mijn product trekt aan de draad. Wat kan ik doen?

Geen paniek. Meestal zijn er maar een paar eenvoudige stappen nodig om uw Babydrager terug in orde te brengen. Probeer eerst de draad voorzichtig diagonaal in alle richtingen terug in de stof te trekken. Nu kun je de overgebleven draad voorzichtig in de stof trekken met een kleine naald. Draadtrekkers gaan ook gemakkelijk terug tijdens het wassen: de vezel zwelt op en de draden trekken terug naar hun oorspronkelijke plaats.

De stof verschuift. Is mijn Draagdoek echt nog veilig?

Ja, in de meeste gevallen is het slechts een optische fout. Het is echter belangrijk voor je om te weten dat het doek op dit punt dunner is geworden en daardoor gevoeliger is voor verdere beschadiging. Om verschuiven te voorkomen of tot een minimum te beperken, raden we je aan om, ondanks het voorwassen, de Draagdoek Voor het eerste gebruik wassen om de vezels te laten opzwellen. Bij dunnere stoffen zijn het vaak punctuele spanningen die verschuivingen in de stof veroorzaken. Opnieuw wassen kan ook helpen bij reeds bestaande verschuivingen.

Hoe werkt mijn KOKADI zijn vorm?

Geweven stoffen mogen best 5 tot 10 procent krimpen, afhankelijk van het weefsel en het materiaal. Je kunt dan je KOKADI gewoon strijken en er tijdens het strijken aan trekken zodat het zijn oude vorm terugkrijgt. Als je KOKADI nog nat is, kun je het ook voorzichtig uitrekken en aan de lijn laten drogen.

Hoe was ik mijn KOKADI baby- en knuffeldoekjes?

Je kunt je KOKADI baby- en knuffeldoekjes wassen op 30° op het fijne programma van je wasmachine met een laag centrifugeerprogramma. Gebruik wasmiddelen zonder enzymen en bleekmiddel en gebruik geen wasverzachter. Om extra wrijving tussen de stoffen te voorkomen, was je je babydoekjes en knuffeldoekjes indien mogelijk apart en niet in een kussensloop. Na het wassen kun je je deken voorzichtig in vorm trekken en liggend laten drogen. KOKADI Baby- en knuffeldoekjes zijn niet geschikt voor de droogtrommel.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december
Niet genoeg artikelen beschikbaar. Alleen nog [max] over.