Mallorca

Het Balearen-eiland is zeer gezinsvriendelijk, op minder dan 3 uur vliegen van Duitsland en wacht op u met fantastische stranden en de beste klimaatomstandigheden. Er zijn veel leuke excursiemogelijkheden voor u en uw kinderen. Het Hidropark in Alcúdia is het enige waterpark in het noorden en belooft veel waterpret voor het hele gezin. In het Palma Aquarium in Palma kunnen u en uw kinderen tot 8000 wezens van verschillende soorten in 55 aquaria ontdekken. In het grootste klimpark van Mallorca, het Jungle Parc in Santa Ponca, kunnen kinderen vanaf 4 jaar zich uitleven. Er is een klimparcours voor kinderen en twee voor volwassenen.

Canarische Eilanden

Gran Canaria, Tenerife, – De Canarische Eilanden zijn het hele jaar door een top vakantiebestemming met kinderen. Elk eiland biedt zijn eigen unieke landschap. Tenerife, als grootste eiland, is zeer gevarieerd, biedt fijne zandstranden, geweldige wandelpaden in het Anaga-gebergte en een prachtig sprookjesbos in het noorden van het eiland. Gran Canaria verwelkomt ook gezinnen. De duinen van Maspalomas en het kilometerslange droomstrand erachter zijn vooral populair bij kinderen. U kunt ook uitstapjes maken naar Sioux City en u in het Wilde Westen wanen.

 

Griekenland

De prachtige stranden in Griekenland zijn bijzonder geschikt voor een gezinsvriendelijke zomervakantie. De populaire eilanden Kos, Kreta, Rhodos of Corfu zijn in iets minder dan 3 uur vliegen te bereiken. Door het mediterrane klimaat wordt het hier in de zomer lekker warm, maar niet te heet. Het eiland Kos biedt bijvoorbeeld allerlei vrijetijdsactiviteiten voor u en uw kinderen. Een bezoek aan Aquatica Water Park is een must, want de vele waterglijbanen zijn leuk voor het hele gezin. Ook het Lido Waterpark op Kos laat kinderharten sneller kloppen.

 

Bulgarije

In de buurt van Burgas ligt het 8 km lange Sunny Beach, ideaal voor gezinnen. Action Aquapark bij Nessebar is een geweldig waterpark speciaal voor kinderen. De Sea Garden in Burgas nodigt u uit voor ontspannen, schaduwrijke wandelingen. Het park ligt direct aan het strand en biedt kinderen een leuke speeltuin met een draaimolen. In het grootste aquapark van Bulgarije, het Aqua Paradise in Nessebar, zul je je zeker niet vervelen. Met de "Space Jam" ervaar je een extreme adrenalinekick op een helling van 90 graden. Maar er zijn ook veel minder spannende glijbanen die voor veel plezier zorgen.

 

Turkije

Turkije is een van de meest bezochte reisbestemmingen voor Duitse gezinnen. Daarom hebben de Turkse hotels zich ook aangepast aan kinderen en jongeren. Aan de Turkse Rivièra liggen badplaatsen die door bijzonder veel gezinnen uit Duitsland worden bezocht. Het hotelpersoneel spreekt dan ook goed Duits, er is kinderopvang in het Duits en in vele andere talen, waaronder Engels. De 4- en 5-sterrenhotels aan de zuidkust van Turkije bieden allemaal kinderopvang, in ieder geval tot 12 of 16 jaar. Over het algemeen is Turkije een zeer kindvriendelijk land, niet alleen voor hotels en restaurants maar ook voor alle andere voorzieningen.