Eerste dingen eerst:

Vermijd ten koste van alles de directe zon op de middag. Niet voor niets worden in veel zuidelijke landen siësta's gehouden: de tijd rond het middaguur is om uit te rusten, de batterijen op te laden en af te koelen. Het is het beste om in de schaduw of in gesloten ruimtes te blijven.

Zorg ervoor dat uw baby voldoende vocht binnenkrijgt: voer wanneer dat nodig is en wanneer er tekenen van honger zijn (vaak is het gewoon dorst).

Kleding moet licht zijn: Een licht katoenen shirt met lange mouwen en een luchtige broek zijn voldoende voor bescherming tegen de zon. Trekt het broekje bij het dragen omhoog, leg dan een dunne doek (onze aanbeveling: KOKADI Knuffeldoekje) over je baby of doe lichte manchetten om.

Zorg er altijd voor dat je een hoed draagt. Ideaal is een lichte katoenen muts in lichte kleuren!

 

Als je een KOKADI Flip Performance hebt:

Gebruik de mesh hoofdsteun in plaats van de katoenen hoed. Om de rug te ventileren, vouwt u de rugflap omhoog en maakt u deze vast met klittenband.

 

Je kunt eenvoudig controleren of je kindje het nog te warm heeft: Als de hals nog erg warm en bezweet is, kun je de voetjes ook afspoelen met lauw water. Zorg ervoor dat het water niet koud is, maar lauw. Test de temperatuur van het water met uw elleboog. Zo kan je baby rustig blijven slapen en volop genieten van je nabijheid.