Veel moeders weten dit:

Zodra de baby in de draagzak of in de draagdoek zit, ruikt hij de geur van de moeder en krijgt hij honger. Dat is geweldig - want dragen en knuffelen, meestal het nauwe huidcontact met de kleine lieveling, bevordert de vorming van het gelukshormoon oxytocine en daarmee de melkproductie.

Veel moeders vragen zich echter af: Kan ik mijn kind überhaupt borstvoeding geven in de draagzak? Dat is prima! En zelfs heel discreet en quasi "to go".

Het is belangrijk dat borstvoeding goed werkt. Moeder en baby moeten een goed geoefend team zijn en hebben geoefend in hun huiselijke, discrete omgeving. Ook het dragen in een draagdoek of draagzak zou niet nieuw moeten zijn. En dan kan het beginnen.

Bij een gestrikte draagdoek, zoals een kruisdraagdoek, kun je de knoop eerst wat losser maken. Hierdoor zinkt de baby ca. 10 centimeter verder naar beneden. Wanneer het hoofd op gelijke hoogte is met de tepel, is de optimale hoogte bereikt.

Dan kun je de zijstrengen iets over het hoofd van het kind trekken (niet aan beide kanten, maar alleen aan de te bedekken kant). Dit geeft je een beetje privacy, zelfs als mama in het café aan haar cappuccino nipt.

 

In de KOKADI draagzak is het erg vergelijkbaar:

De heupgordel en de schouderbanden worden ook losgemaakt in de optimale positie voor het kind en vervolgens weer vastgeknoopt op de individueel optimale hoogte. En daar ga je!

Belangrijk: Na het geven van borstvoeding moet je je baby weer op de optimale hoogte brengen (hoogte kussen met het hoofd) om spanning bij jou te voorkomen. Kortom, hoe strakker vastgebonden, hoe comfortabeler de gewichtsverdeling. Nu staat niets koffie en moedermelk to go meer in de weg.