Als de dagen korter worden en het buiten kouder wordt, valt het niet te ontkennen: de winter is hier! Veel dragende ouders, ongeacht of ze nog heel kleine of zelfs grotere baby's zijn, worden vaak geconfronteerd met de vraag: kan ik mijn kind überhaupt in de winter dragen?

Hier is een heel duidelijk antwoord op: Natuurlijk! Met een paar kleine tips en tricks is dragen in de winter geen enkel probleem! 

Veel meer: het dragen ervan wordt vooral in de winter aanbevolen! Terwijl je baby bijzonder snel afkoelt in de kinderwagen of het babyzitje, is hij, wanneer je hem op je lichaam draagt, in constante warmtewisseling met jou, heel dicht tegen je aan geknuffeld en optimaal beschermd tegen de kou.

Ook het DRK (Duitse Rode Kruis) raadt aan om in de winter baby's op het lichaam te dragen.

Die: https://bit.ly/2Lo2x4j

We hebben de belangrijkste draagtips voor de winter voor je op een rij gezet:

- Hoe draag je het in de winter: Draag vooral kleine baby's op je lichaam en onder de jas of jas. Houd er rekening mee dat je je ook niet te dik moet kleden, want dikke kleding maakt het lastig om draagdoeken en draagzakken strak te trekken. We raden onze KOKADI-hoes aan: https://bit.ly/2FhtGXx 

Deze wordt met behulp van knopen snel en eenvoudig over de draaghulp of de draagdoek aangetrokken. Eenmaal aangepast, trek je hem net zo gemakkelijk aan als een trui. Een extra draagjas is niet nodig, je kunt je gewone winterjas comfortabel blijven dragen.

- Kleding voor de baby: Kleed je baby niet te warm aan en zorg ervoor dat de kleding van je kind een goede gehurkte-spreidende houding mogelijk blijft maken. Bedenk ook dat de draagdoek of draagzak wordt beschouwd als een extra laag kleding op de romp van uw baby.

Alle delen van het lichaam die zich buiten de brancard bevinden, moeten ook worden beschermd tegen de kou. Dikke sokken of draaglaarzen voor de voeten en beenwarmers voor de benen zijn hier aan te raden. In onze online shop vind je een grote keuze aan knusse beenwarmers in chique KOKADI designs: https://bit.ly/2Olb092

Hoofddeksels zijn ook belangrijk! Als je kindje al op de rug gedragen wordt en de baby het mutsje niet graag verdraagt, is een sjaalmuts aan te raden!

- Luchttoevoer: Bij het dragen is het altijd belangrijk om voor voldoende luchttoevoer te zorgen! Zorg ervoor dat je baby niet "verdwijnt" in de draagdoek, draagzak of jas. De neus moet altijd vrij zijn en je baby moet zijn gezicht naar behoefte kunnen draaien. Draag indien mogelijk geen dikke sjaal die onbedoeld de luchtstroom van uw kind zou kunnen belemmeren. Gebruik een babysjaal, lichte sjaals of coltruien!

- Bescherm de babyhuid: De tere gezichtshuid van je kind is veel dunner dan die van een volwassene. Het is daarom extra belangrijk om ze in de winter tegen uitdroging te beschermen met een wind- en weercrème op basis van W/Ö!

- Sneeuw- en skipakken: Gewatteerde, in de handel verkrijgbare sneeuw- en skipakken zijn totaal ongeschikt om te dragen! Door het dicht op het lichaam te dragen, worden de warmteopslagkamers van het pak samengedrukt en gaat het verwarmende effect verloren. Er bestaat gevaar voor afkoeling! Bovendien is het nauwelijks mogelijk om je baby ergonomisch te integreren. Gekookte wollen pakken zijn daarom beter geschikt voor beginnende hardlopers.

Wij wensen je gezellige draaguren en een heerlijke wintertijd!

KOKADI verbindt.